Ukusi nam se menjaju s vremena na vreme. Tako je meni kokos godinama bio na prvom mestu i sada ga mnogo volim ali mak ili rum mi je broj jedan. Tako rogač nisam nikad volela a sad sa mi se sve više sviđa. Kad sam videla ovaj recept kod Zorice znala sam da će mi se dopasti i nisam se prevarila odlični su. Više mi se dopala kako je Tortelina napravila pa sam i ja razvukla i pravila kao vanilice.
Potrebno je:
250 gr putera ili margrina
130 gr šećera u prahu
1 vanilin šećer
300 gr brašna
200 gr mlevenog maka
pekmez od kajsija
Priprema se:
Puter ili margarin umutimo sa vanilin šećerom i sa šećerom u prahu. Dodamo brašno i mleveni mak i rukom umesimo testo. Na blago pobrašnjenoj dasci za mešenje razvučemo na 0,5 cm debljine i vadimo krugove koje ređamo u tepsiju obloženu papirom za pečenje i na 180 stepeni ispecemo.
Posle pečenja ostavimo u tepsiji da se malo prohlade jer će biti mekani kako se hlade tako će i očvrsnuti.
Ohlađene vanilice spajamo sa pekmezom i ostavimo bar jednu noć da prenoći.
Potrebno je:
250 gr putera ili margrina
130 gr šećera u prahu
1 vanilin šećer
300 gr brašna
200 gr mlevenog maka
pekmez od kajsija
Priprema se:
Puter ili margarin umutimo sa vanilin šećerom i sa šećerom u prahu. Dodamo brašno i mleveni mak i rukom umesimo testo. Na blago pobrašnjenoj dasci za mešenje razvučemo na 0,5 cm debljine i vadimo krugove koje ređamo u tepsiju obloženu papirom za pečenje i na 180 stepeni ispecemo.
Posle pečenja ostavimo u tepsiji da se malo prohlade jer će biti mekani kako se hlade tako će i očvrsnuti.
Ohlađene vanilice spajamo sa pekmezom i ostavimo bar jednu noć da prenoći.