Oo je jedna od najlepših pita sa višnjama koje sam probala. Sad kad je sezona višanja vredi isprobati.
Potrebno je:
Testo:
500 gr brašna
1/2 kesice praška za pecivo
1 jaje
1 žumance
200 gr putera ili margarina
2 kašike masti
prstohvat soli
2 kašike slatke pavlake
Fil:
700 gr očišćenih višanja
700 ml soka od višanja
2 pudinga od vanile
4-5 kašika šećera
1 vanilin šećer
prstohvat cimeta
Premaz:
belance
Priprema se:
Sastojke za testo sjedinimo i ostavimo 30 minuta u frižideru. Dok nam se hladi pripremimo fil. Višnje ocedimo i ako nam fali soka dodamo vode da ima 700 ml. U soku od višanja skuvamo puding sa šećerom, vanilin šećerom i cimetom dodamo i višnje na kraju. Testo podelimo na dva dela jedan deo razvučemo oklagijom i stavimo u tepsiju 25x35 cm sipamo fil od višanja (malo ga prohladimo netreba skroz da se ohladi onda će da se stegne) razvučemo drugu polovinu testa i stavimo preko fila. Izbockamo viljuškom odgore testo i namažemo belancetom. Na 180 stepni ispečemo to je oko 35 minuta.
Važno moramo sačekati skroz da se ohladi samo onda ćemo moći lepo da ga sečemo.
Recept je odavde.
Potrebno je:
Testo:
500 gr brašna
1/2 kesice praška za pecivo
1 jaje
1 žumance
200 gr putera ili margarina
2 kašike masti
prstohvat soli
2 kašike slatke pavlake
Fil:
700 gr očišćenih višanja
700 ml soka od višanja
2 pudinga od vanile
4-5 kašika šećera
1 vanilin šećer
prstohvat cimeta
Premaz:
belance
Priprema se:
Sastojke za testo sjedinimo i ostavimo 30 minuta u frižideru. Dok nam se hladi pripremimo fil. Višnje ocedimo i ako nam fali soka dodamo vode da ima 700 ml. U soku od višanja skuvamo puding sa šećerom, vanilin šećerom i cimetom dodamo i višnje na kraju. Testo podelimo na dva dela jedan deo razvučemo oklagijom i stavimo u tepsiju 25x35 cm sipamo fil od višanja (malo ga prohladimo netreba skroz da se ohladi onda će da se stegne) razvučemo drugu polovinu testa i stavimo preko fila. Izbockamo viljuškom odgore testo i namažemo belancetom. Na 180 stepni ispečemo to je oko 35 minuta.
Važno moramo sačekati skroz da se ohladi samo onda ćemo moći lepo da ga sečemo.
Recept je odavde.
Нема коментара:
Постави коментар