U doba krize je mama je ovako pravila domaću vegetu (neznam zašto samo tada).
Od pre par godina kad mi je Dragi prestao da koristi kupovni začin ja u proleće i u jesen ovako spremam domaću vegetu.
Ima puno soli u njemu znam ali nesolim jelo kad dodajem ovu vegetu ako treba dosolim na kraju.
Potrebno je:
1 kg šargarepe
1/2 kg zeleni (koren od peršuna)
250 gr celera
250 gr kelerabe
1/2 kg kupusa
250 gr crnog luka
250 gr babure paprike
celerovo lišće i peršunovo lišće ko kolko želi
1 kg i 500 gr soli
Sve sameljemo u mašini za mlevenje mesa ili iseckamo u blenderu ko kako voli (ja meljem na mašini za meso) sipamo u veliku činiju dodamo so dobro promešamo rukom i punimo tegle. U teglama kad stavljamo malo pritiskamo da sok dođe gore i zatvorimo poklopcem. Ostavimo u špajzu. Ja kad načnem teglu posle držim u frižideru ali nemora.
Od pre par godina kad mi je Dragi prestao da koristi kupovni začin ja u proleće i u jesen ovako spremam domaću vegetu.
Ima puno soli u njemu znam ali nesolim jelo kad dodajem ovu vegetu ako treba dosolim na kraju.
Potrebno je:
1 kg šargarepe
1/2 kg zeleni (koren od peršuna)
250 gr celera
250 gr kelerabe
1/2 kg kupusa
250 gr crnog luka
250 gr babure paprike
celerovo lišće i peršunovo lišće ko kolko želi
1 kg i 500 gr soli
Sve sameljemo u mašini za mlevenje mesa ili iseckamo u blenderu ko kako voli (ja meljem na mašini za meso) sipamo u veliku činiju dodamo so dobro promešamo rukom i punimo tegle. U teglama kad stavljamo malo pritiskamo da sok dođe gore i zatvorimo poklopcem. Ostavimo u špajzu. Ja kad načnem teglu posle držim u frižideru ali nemora.