Ukusan kolač.
Potrebno je:
Kore:
250 gr brašna
100 gr šećera
150 gr putera ili margarina
3-4 kašike belog vina
1 jaje
mala kašičica praška za pecivo
Fil od oraha:
200 gr mlevenih oraha
3 jaja
150 gr šećera
Beli fil:
500 ml mleka
5 kašika gustina
100 gr šećera
150 gr putera ili margarina
2 vanilin šećera
Glazura:
100 gr čokolade
3 kašike ulja
Priprema se:
Zamesimo testo i ostavimo ga u frižideru 20 minuta. Podelimo ga na 2 dela, jednu koru ispečemo na poleđini tepsije 35x27 cm. Drugu koru stavimo u tepsiju na papir za pečenje i preko kore stavimo fil od oraha. (umutimo žumanca sa šećerom dodamo orahe i umućen sneg od belanaca) To zajedno pečemo na 180 stepeni.
Skuvamo fil u mleku skuvamo gustin razmućen sa šećerom, vanilin šećerom i malo mleka. Ostavimo da se ohladi. U hladan fil dodamo umućen puter ili margarin. Namažemo na fil od oraha poklopimo drugom korom. Ostavimo do sutra i prelijemo čokoladnom glazurom.
Recept je odavde.
Potrebno je:
Kore:
250 gr brašna
100 gr šećera
150 gr putera ili margarina
3-4 kašike belog vina
1 jaje
mala kašičica praška za pecivo
Fil od oraha:
200 gr mlevenih oraha
3 jaja
150 gr šećera
Beli fil:
500 ml mleka
5 kašika gustina
100 gr šećera
150 gr putera ili margarina
2 vanilin šećera
Glazura:
100 gr čokolade
3 kašike ulja
Priprema se:
Zamesimo testo i ostavimo ga u frižideru 20 minuta. Podelimo ga na 2 dela, jednu koru ispečemo na poleđini tepsije 35x27 cm. Drugu koru stavimo u tepsiju na papir za pečenje i preko kore stavimo fil od oraha. (umutimo žumanca sa šećerom dodamo orahe i umućen sneg od belanaca) To zajedno pečemo na 180 stepeni.
Skuvamo fil u mleku skuvamo gustin razmućen sa šećerom, vanilin šećerom i malo mleka. Ostavimo da se ohladi. U hladan fil dodamo umućen puter ili margarin. Namažemo na fil od oraha poklopimo drugom korom. Ostavimo do sutra i prelijemo čokoladnom glazurom.
Recept je odavde.
Нема коментара:
Постави коментар