Volim karamelizirane orašaste plodove u kolačima. Lepo krcka.
Potrebno je:
Kora:
160 gr brašna
75 gr putera ili margarina
60 gr šećera
1 žumance
Fil:
3 kašike džema od kajsija
125 gr šećera
150 gr krupnije seckanih oraha (ja koristila listiće badema)
70 gr putera ili margarina
50 ml slatke pavlake (ne biljne)
Priprema se:
Sve sastojke za testo zamesimo. Umotamo u samolepljivu foliju i stavimo u frizider na 30 minuta. Testo rastanjimo i prebacimo u tepsiju obloženu papirom za pečenje. Premažemo džemom i na 180 stepeni pečemo. Šećer karamelizovati dodamo puter ili margarin, slatku pavlaku i seckane orase (ili kao ja badem isečen na listiće). Na polu pečenu koru izlijemo smesu i pečemo još oko 15 minuta. Kad se ispeklo i ohladilo isečemo na trouglove.
Recept je odavde.
Potrebno je:
Kora:
160 gr brašna
75 gr putera ili margarina
60 gr šećera
1 žumance
Fil:
3 kašike džema od kajsija
125 gr šećera
150 gr krupnije seckanih oraha (ja koristila listiće badema)
70 gr putera ili margarina
50 ml slatke pavlake (ne biljne)
Priprema se:
Sve sastojke za testo zamesimo. Umotamo u samolepljivu foliju i stavimo u frizider na 30 minuta. Testo rastanjimo i prebacimo u tepsiju obloženu papirom za pečenje. Premažemo džemom i na 180 stepeni pečemo. Šećer karamelizovati dodamo puter ili margarin, slatku pavlaku i seckane orase (ili kao ja badem isečen na listiće). Na polu pečenu koru izlijemo smesu i pečemo još oko 15 minuta. Kad se ispeklo i ohladilo isečemo na trouglove.
Recept je odavde.
Нема коментара:
Постави коментар