Prošle zime mi je omiljena zimnica bila mamine kisele paprike po maminom receptu. Ove godine sam stavila više da uživamo u njemu. Mami je ovaj recept ostao iz nekog starog kuvara ni ja ga nemenjam.
Potrebno je:
1 litar sirćeta
2 litre vode
6 kašika soli
9 kašika šećera
lovorov list
biber u zrnu
malo konzervansa (ja stavim na vrh kašičice)
Mama je zapisala da zna za koliko paprika joj koliko tečnosti treba pa da i ja zabeležim sebi. Za 30 kg paprika treba 15 litara tečnosti. Pa koliko imate kg paprika toliko napravite preliva.
Paprike operemo očistimo i isečemo na četvrtine ili ko kako voli.
Prokuvamo preliv i paprike u više navrata ubacimo na 5 sekundi samo da se ugreju. Izvadimo ih u činiju.
Poređamo paprike u teglu dodamo lovorov list par zrna bibera.
Prokuvamo preliv i prelijemo preko paprika u teglama, poklopimo nekom čistom tacnom i ostavimo da se hladi. Tečnost će splasnuti jer paprika upije dolijemo po malo i kad nam ne nestaje tečnosti (ja to radim sutradan) zatvorimo poklopcima i ostavimo u špajzu.
Potrebno je:
1 litar sirćeta
2 litre vode
6 kašika soli
9 kašika šećera
lovorov list
biber u zrnu
malo konzervansa (ja stavim na vrh kašičice)
Mama je zapisala da zna za koliko paprika joj koliko tečnosti treba pa da i ja zabeležim sebi. Za 30 kg paprika treba 15 litara tečnosti. Pa koliko imate kg paprika toliko napravite preliva.
Paprike operemo očistimo i isečemo na četvrtine ili ko kako voli.
Prokuvamo preliv i paprike u više navrata ubacimo na 5 sekundi samo da se ugreju. Izvadimo ih u činiju.
Poređamo paprike u teglu dodamo lovorov list par zrna bibera.
Prokuvamo preliv i prelijemo preko paprika u teglama, poklopimo nekom čistom tacnom i ostavimo da se hladi. Tečnost će splasnuti jer paprika upije dolijemo po malo i kad nam ne nestaje tečnosti (ja to radim sutradan) zatvorimo poklopcima i ostavimo u špajzu.
Нема коментара:
Постави коментар