Kakvu tortu napraviti devojčici za 2. rođendan to mi se motalo po glavi i kako je ukrasiti. Da jede voli sve a voli mnogo mede i pužića kad sam je pitala šta da tetka njoj napravi odabrala je pužića. Zato je ovako šarena i vesela kao tetkino sunce.
Potrebno je:
Pečemo 4 kore
Za jednu koru treba:
5 belanaca
prstohvat soli
5 kašika šećera
2 kašike brašna
1 prašak za pecivo
70 gr kokosa
Za preliv:
4 x 100 ml mleka
4 x 1 vanilin šećer
Fil:
20 žumanaca
250 gr šećera
750 ml mleka
5 kašika gustina
250 gr putera ili margarina
100 gr šećera u prahu
150 gr čokolade
Za ukrašavanje
šlag
Priprema se:
Za kore umutimo belanca sa prstohvatom soli u čvrst sneg pred kraj mućenja dodamo i šećer. Dodamo brašno pomešan sa praškom za pecivo i sa kokosom. Kašikom polako sjedinimo. Sipamo u tepsiju obloženu papirom za pečenje i na 180 stepeni ispečemo. Tako još 3 puta da imamo 4 kore.
Za fil žumanca sjedinimo sa šećerom i gustinom, dodamo malo mleka da možemo lepo razmutiti i skuvamo u preostalom mleku. Kad se ohladi dodamo umućen margarin sa prah šećerom i otopljenom čokoladom koji smo malo prohladili. Filujemo tortu.
Stavimo koru prelijemo sa 1 deci mleka u koji smo otopili vanilin šećer, namažemo jednu trećinu fila pa opet kora preliv fil pa kora preliv fil i kora. Ukrasimo umućenim šlagom.
Potrebno je:
Pečemo 4 kore
Za jednu koru treba:
5 belanaca
prstohvat soli
5 kašika šećera
2 kašike brašna
1 prašak za pecivo
70 gr kokosa
Za preliv:
4 x 100 ml mleka
4 x 1 vanilin šećer
Fil:
20 žumanaca
250 gr šećera
750 ml mleka
5 kašika gustina
250 gr putera ili margarina
100 gr šećera u prahu
150 gr čokolade
Za ukrašavanje
šlag
Priprema se:
Za kore umutimo belanca sa prstohvatom soli u čvrst sneg pred kraj mućenja dodamo i šećer. Dodamo brašno pomešan sa praškom za pecivo i sa kokosom. Kašikom polako sjedinimo. Sipamo u tepsiju obloženu papirom za pečenje i na 180 stepeni ispečemo. Tako još 3 puta da imamo 4 kore.
Za fil žumanca sjedinimo sa šećerom i gustinom, dodamo malo mleka da možemo lepo razmutiti i skuvamo u preostalom mleku. Kad se ohladi dodamo umućen margarin sa prah šećerom i otopljenom čokoladom koji smo malo prohladili. Filujemo tortu.
Stavimo koru prelijemo sa 1 deci mleka u koji smo otopili vanilin šećer, namažemo jednu trećinu fila pa opet kora preliv fil pa kora preliv fil i kora. Ukrasimo umućenim šlagom.
Нема коментара:
Постави коментар