Odlična domaća paštetica.
Potrebno je:
500 gr pileće džigerice
2 deci mleka
so
biber
2-3 čena belog luka
250 gr putera ili margarina
Priprema se:
Pileću džigericu očistimo isečemo na 3-4 dela stavimo u šerpu zalijemo mlekom i dodamo sitno iseckan beli luk. I skuvamo da džigerice budu mekane. Kad su se skuvale štapnim mikserom sameljemo dodamo so i biber. Dodamo puter u više navrata. Stavimo ih u činijice i odgore zalijemo sa malo otopljenog putera (da ne potamni). Ostavimo ih u frižideru da se stegnu i onda uživamo u njemu.
Potrebno je:
500 gr pileće džigerice
2 deci mleka
so
biber
2-3 čena belog luka
250 gr putera ili margarina
Priprema se:
Pileću džigericu očistimo isečemo na 3-4 dela stavimo u šerpu zalijemo mlekom i dodamo sitno iseckan beli luk. I skuvamo da džigerice budu mekane. Kad su se skuvale štapnim mikserom sameljemo dodamo so i biber. Dodamo puter u više navrata. Stavimo ih u činijice i odgore zalijemo sa malo otopljenog putera (da ne potamni). Ostavimo ih u frižideru da se stegnu i onda uživamo u njemu.
Нема коментара:
Постави коментар