Ima dosta recepata za palačinke na blogu. Volimo ih mnogo i gledamo da probamo i neke nove varijante.
Testo:
5 jaja
3 kašike šećera
1 vanilin šećer
500 ml mleka
100 gr putera ili margarina
prstohvat soli
400 gr brašna
još nam treba:
200 gr mlevenih oraha
100 gr šećera
1 manja teglica pekmeza od kajsija
50 gr čokolade
1 kašika ulja
Priprema se:
Za testo umutimo belanca u čvrsto šam sa polivinom šečera. Margarin umutimo sa šećerom i žumancima i vanilin šećerom. Dodamo neizmenično mleko i brašno i promešati da nema grudvica. Dodati umućena belanca i oprezno mešamo da se što manje lome. U tiganj za palačinke sipamo par kapi ulja i sipati jednu kutlaču smese pa peći na srednjoj vatri samo sa jedne strane. Kad odgore vidimo da da se osušilo a od dole je pečenije skliznuti na tanjir. Namažemo sa kašikom pekmeza i posuti sa mešavinom šećera i mlevenih oraha. Zadnju palačinku ne skliznemo nego okrenemo da je pečena strana od gore. Otopiti čokoladu sa uljem i namazati odgore.
Testo:
5 jaja
3 kašike šećera
1 vanilin šećer
500 ml mleka
100 gr putera ili margarina
prstohvat soli
400 gr brašna
još nam treba:
200 gr mlevenih oraha
100 gr šećera
1 manja teglica pekmeza od kajsija
50 gr čokolade
1 kašika ulja
Priprema se:
Za testo umutimo belanca u čvrsto šam sa polivinom šečera. Margarin umutimo sa šećerom i žumancima i vanilin šećerom. Dodamo neizmenično mleko i brašno i promešati da nema grudvica. Dodati umućena belanca i oprezno mešamo da se što manje lome. U tiganj za palačinke sipamo par kapi ulja i sipati jednu kutlaču smese pa peći na srednjoj vatri samo sa jedne strane. Kad odgore vidimo da da se osušilo a od dole je pečenije skliznuti na tanjir. Namažemo sa kašikom pekmeza i posuti sa mešavinom šećera i mlevenih oraha. Zadnju palačinku ne skliznemo nego okrenemo da je pečena strana od gore. Otopiti čokoladu sa uljem i namazati odgore.
Нема коментара:
Постави коментар