mera čaše je od 200 ml
Suvi deo:
2 čaše brašna
2 čaše griza
1 čaša šećera
1 prašak za pecivo
Fil od jabuka:
1-1,5 kg jabuka
2 vanilin šećer
cimet po ukusu
1 čaša šećera
3/4 čaša ulja
Priprema:
Prosejemo brašno sa praškom za pecivo sa i pomešamo sa šećerom i grizom. U očišćene i izrendane jabuke dodamo šećer, vanilin šećer, cimet i ulje. Pomešamo.
Tepsiju 20x30 cm obložimo papirom za pečenje. Suvi deo podeliti na 3 dela a jabuke na 2 dela. Prvi deo suvih sasojaka ravnomerno rasporediti u tepsiji na to prvi deo jabuka preko ponovo suvi deo na to preostale jabuke i odgore preostali suvi sastojci. Ako preostane soka od jabuka polako rasporedimo od gore na kolaču.
Pečemo u zagrejanoj rerni na 180 stepeni oko 30 minuta, Pečeni kolač ostaviti da se ohladi.
Recept je odavde.
Нема коментара:
Постави коментар