Potrebno je:
Kora:
200 gr petit keksa
150 ml hladnog mleka
Fil od jagoda:
500 gr jagoda
50 gr šećera
1 puding od jagoda
3 kašike šećera
Žuti fil:
1 litar mleka
180 gr griza
250 gr puter ili margarina
250 gr šećera
2 vanilin šećer
2 kašike šećera
2 žumanaca
Dekoracija:
200 ml slatke pavlake
Priprema:
Na tacnu poređati petit keks umočen u mleko jednu do druge.
Jagode (mogu i smrznute) prokuvati sa šećerom. Možemo ostaviti jagode da ima komadića a možemo i izmiksati štapnim mikserom. Puding od jagoda razmutiti sa 3 kašike šećera i 3 kašike hladne vode. Skuvati u jagodama. Vruć fil sipati preko keksa izravnati i ostaviti da se ohladi.
Za žuti fil u mleku skuvati griz sa šećerom, kad uvri kuvati još 5 minuta uz stalno mešanje. Skinuti sa vatre i ohladiti. Na pari skuvati žumanca sa šećerom i vanilin šećerom.
Puter ili margarin penasto umutiti zatim dodati odlađena žumanca i dobro umutiti dodajemo griz kašiku po kašiku isto muteći dalje većom brzinom. Dobro umućen fil rasporediti preko ohlađenog fila od jagoda.
Staviti kolač u frižider da se ohladi i stegne.
Umutiti slatku pavlaku i dekorisati kolač.
Recpet za fil je odavde.
Нема коментара:
Постави коментар