Kora:
2 belanaca
100 gr šećera
75 gr brašna
6 gr prašak za pecivo
75 gr rogača
50 ml ulja
2 rendane jabuke
1 kašika ruma
Ovo su sastojci za jednu koru a trebaju nam 2 znači treba da poduplamo sastojke
Fil:
4 žumanaca
600 ml mleka
1 čokoladni puding
150 gr šećera
50 gr čokolade
50 gr mlevenih oraha
50 gr rogača
4 kašike brašna
125 gr putera ili margarina
2-2 kašike ruma
Glazura:
100 gr čokolade
3 kašike ulja
Priprema:
Od sastojaka za kore ispečemo 2 kore. Umutimo belanca sa šećerom i pažljivo sjedinimo sa preostalim sastojcima. U tepsiji obloženu papirom ispečemo jednu pa zatim i drugu koru.
Za fil puding umutimo žicom za mućenje sa žumancima, šećerom brašnom i malo mleka. Preostalo mleko stavimo da uvri. U vrelom mleku skuvamo ovu mešavinu. Kad skinemo sa vatre dodamo čokoladu, rogač, mlevene orahe i puter. Promešamo da se otopi i sjedini.
Na prvo testo namažemo 3/4 fila poklopimo drugom korom i odgore namažemo preostali fil. Stavimo u frižider da se stegne.
Na pari otopimo čokoladu sa uljem i premažemo kolač odgore.