четвртак, 21. јул 2022.

~ Kolač sa rogačem i čokoladom ~

 


Kora: 

2 belanaca

100 gr šećera

75 gr brašna

6 gr prašak za pecivo

75 gr rogača

50 ml ulja

2 rendane jabuke

1 kašika ruma

Ovo su sastojci za jednu koru a trebaju nam 2 znači treba da poduplamo sastojke

Fil:

4 žumanaca

600 ml mleka

1 čokoladni puding

150 gr šećera

50 gr čokolade

50 gr mlevenih oraha

50 gr rogača

4 kašike brašna

125 gr putera ili margarina

2-2 kašike ruma

Glazura:
100 gr čokolade

3 kašike ulja

Priprema:

Od sastojaka za kore ispečemo 2 kore. Umutimo belanca sa šećerom i pažljivo sjedinimo sa preostalim sastojcima. U tepsiji obloženu papirom ispečemo jednu pa zatim i drugu koru.

Za fil puding umutimo žicom za mućenje sa žumancima, šećerom brašnom i malo mleka. Preostalo mleko stavimo da uvri. U vrelom mleku skuvamo ovu mešavinu. Kad skinemo sa vatre dodamo čokoladu, rogač, mlevene orahe i puter. Promešamo da se otopi i sjedini.

Na prvo testo namažemo 3/4 fila poklopimo drugom korom i odgore namažemo preostali fil. Stavimo u frižider da se stegne.

Na pari otopimo čokoladu sa uljem i premažemo kolač odgore.



Нема коментара:

Постави коментар