Naravno da se može koristiti bilo koji drugi krem 😉
Potrebno je:
"Testo":
300 gr mlevenog keksa
50 gr putera ili margarina
50 gr cipiripi krem table
ko želi može i 1-2 kašike šećera u prahu
oko 150 ml mleka sve zavisi od keksa
Fil:
50 gr putera ili margarina
100 gr cipiripi namaza
Priprema:
Mleveni keks, margarin rukama sjedinimo. (ko voli slađe može dodati šećer u prahu ja nisam). Dodamo rendanu krem tablu. Dodajemo mleko da dobijemo smesu koja nije previše mekana al nesme biti ni mrvičasta. Meni je trebalo tačno 150 ml.
Mikserom umutimo puter ili margarin sa cipiripi namazamo.
"Testo" rastanjimo između dve najlon kese oklagijom. Namažemo pripremljenim filom i urolamo kao štrudlu.
Umotamo u samolepljivu foliju i stavimo u frižider da se stegne.
Нема коментара:
Постави коментар