Omiljeni kolači iz detinjstva. A kokos obožavam.
Potrebno je:
3 krupnija jaja
1 i po čaša (od jogurta) šećera
1 vanilin šećer
1/2 čaša (od jogurta) ulja
2 čaše (od jogurta) brašna
1/2 praška za pecivo
1 čaša jogurta (200 ml )
Za preliv:
200 gr čokolada za kuvanje
150 ml mleka
1 vanilin šećer
2-3 kašike šečera
50 gr putera ili margarina
100-150 gr kokosa
Priprema:
Jaja, vanilin šećer i šećer mikserom umutimo. Dodamo ulje i dalje slabije muteći. Pa dodamo prosejano brašno i prašak za pecivo. Mutimo najmanjom brzinom miksera i na kraju ulijemo jogurt i lagano sjedinimo.
Smesu izlijemo u tepsiju koju smo podmazali i posuli sa brašnom, i pečemo na 180 stepeni da blago porumeni.
Čokoladu otopimo na pari sa vanilin šećerom, šećerom, puterom i mlekom. Mešamo da se otopi i lepo sjedini u jednoličnu smesu.
Gotovu i ohlađenu koru iseći na kockice i svaku umočiti u čokoladu zatim uvaljati u kokos i ostaviti da se dobro ohladi.
Najlepše je sutradan kad malo povuče čokoladu i kolač omekša.
Recept je odavde.
Нема коментара:
Постави коментар