четвртак, 6. април 2023.

~ Kokos oblatne ~

 Kokos i oblatne dobitna kombinacija.



Potrebno je:

2 lista manje obaltne

Fil:

100 ml mleka

150 gr šećera

150 gr mlevene plazme

150 gr kokosa

100 gr putera ili margarina

100 gr čokolade

3 kašike meda

Priprema:

Mleko sa šećerom stavimo da prokuva. Dodamo mleveni keks i kokos, izmešamo i ostavimo da se ohladi. Smesa je rastresita i mrvičasta. Umutimo puter ili margarin i sjedinimo sa hladnom smesom. Dodamo med i otopljenu čokoladu i sve zajdni izmešamo. Na jedan list oblatne stavimo masu i rasporedimoje je jednako. Preklopimo drugim listom, stavimo tacnu preko i opteretimo je nekim težim predmetom da se lepo slepi.  Ostavimo da se stegne u frižideru.

Recept je  odavde.



Нема коментара:

Постави коментар