Ja sam imala domaći mladi grašak kad sam spremala i njima stvarno netreba puno da se skuvaju.
Potrebno je:
50 gr slanine
1 glavica crnog luka
500 gr smrznutog graška
3 jaja
2 kašike parmezana
so i biber
Priprema:
Slaninu isekamo i propržimo dodamo
sitno seckani crni luk i dinstamo. Dodamo grašak i dinstamo zajedno na većoj
temperaturi pazimo da luk ne izgori ( u receptu je pisalo 4 minuta dinstati
grašak ja volim da je jače kuvan i ja sam dinstala dok nije omekšao pod
poklopcem ). Jaja umutimo sa parmezanom posolimo i pobiberimo. Dodamo jaja u
grašak i pečemo dok se jaja ne ispeku. Poslužimo najbolje uz domaći hleb.
Savet; možete grašak obariti u slanoj
vodi da nije skroz skuvana dobro ocediti i prodinstati par minuta sa lukom na
jačoj vatri.
Нема коментара:
Постави коментар