Za nas ljubitelje ruma 😁
Potrebno je:
500 gr brašna
½ kašičice soli
200 ml mleka
30 gr kvasca
55 gr putera ili margarina
5 žumanaca
70 gr šećera
2 rum vanilin šećer
3 kašike ruma
25 gr putera
Fil:
Pekmez od šljiva
3 kašike ruma
Dekoracija:
šećer u prahu sa dodatkom 2 rum vanilin
šećera
Priprema:
U mlakom mleku otopimo kašikicu šećera
i dodamo izmrvlljeni kvasac. U brašno dodamo so i pomešamo. Dodamo nabubreli
kvasac i ostale sastojke i zamesimo elastično testo. Ostavimo na toplom da se
duplira. Nadošlo testo rastanjimo i isečemo na kocke i filujemo pekmezom koji
smo pomešali sa rumom. Oblikujemo loptice koje ređamo u dobro podmazanu
tepsiju. 25 gr putera otopimo i namažemo buhtle. Pečemo na 200 stepeni.
Pečene buhtle ostavimo da se malo
prohlade i pospemo ih rum šećerom i uživamo.
Нема коментара:
Постави коментар