петак, 29. новембар 2013.

Baklava sa višnjama


Sastojci
500 gr tankih kora za pitu
3 kom jaja
2 deci pavlake
180 gr šećera
2 deci ulja
2 kom vanilin šećera
200 gr mlevenih oraha
1 kom prašak za pecivo
cimet
1 kg višanja iz kompota
preliv
4 deci soka od višanja iz kompota
250 gr šećera
Priprema
Uodgovarajućoj posudi sjediniti jaja,pavlaku,šećer,1,5 deci ulja,vanil šećer,mlevene orahe,malo cimeta po ukusu i dobro pomešamo.Višnje dobro ocedimo od suvišne tečnosti.Odgovarajuću tepsiju nauljiti i dno prekriti sa dve kore,premazati sa malo pripremljenog fila,posuti sa malo višanja,i prekriti korom za pitu. Postupak ponavljati dok se ne utroši pripremljeni materijal.Odozgo staviti dve kore i premazati uljem.
Pripremljenu baklavu iseći na kocke i staviti u zagrejanu pećnicu na 200 stepeni da se peče dok ne porumeni.Posebno sjediniti sok od višanja sa 250 gr šećera i kuvati dok se ne dobije ređi sirup.Skloniti sa ringle i ostaviti da se ohladi.Pečenu baklavu dok je još vruća preliti hladnim sirupom,prekriti krpom i ostaviti da se ohladi.

Нема коментара:

Постави коментар