петак, 29. новембар 2013.

Štraftasti kolač


Kora sa makom
1 jaje,1,5 deci pavlake,1 kašičia praška za pecivo,5 kašika šećera,5 kašika brašna,5 kašika mlevenog maka.
Kora sa orasima
1 jaje,1,5 deci pavlake,1 kašičia praška za pecivo,5 kašika šećera,5 kašika brašna,5 kašika mlevenog oraha.
Kora sa kakaom
1 jaje,1,5 deci pavlake,1 kašičia praška za pecivo,5 kašika šećera,5 kašika brašna,5 kašika kakaa,4 kašika mleka.
Fil
1litar mleka,2 vanilin šećera,150 gr šećera,8 kašika griza,100 gr bele čokolade,200 gr putera.
Priprema se
Umutimo jaje sa šećero dodamo pavlaku i na kraju brašno pomešan sa praškom za pecivo,makom (orasima ili kakaom sve zavisi koju koru pečemo ).Sipamo u tepsiju koji smo obložili papirom za pečenje.
Za fil stavimo 1 litru mleka da se prokuva,pa dodamo šećer i griz kuvamo par minuta (nezaboravite da se griz pri hlađenju zgušnjava).Kad ga skinemo sa vatre dodamo i na kockice izlomljenu čokoladu.Kad se ohladi dodamo i umućen puter.Ako nam je fil ređi stavimo na sat-dva u frižider stegnuće se.
Filujemo kora sa makom +fil+kora sa kakaom+fil+kora sa orasimai odgore fil.
Ukrasimo ga rendanom čokoladom i orasima.

Нема коментара:

Постави коментар