среда, 27. новембар 2013.

Beli išleri

Ovi išleri su mi se mnogo dopali.Tako nežno mi izgledaju i jako su ukusni.

Potrebno je:
Testo:300 g brašna,180 g putera,100 g šećra,2 žumanaca,rendana kora od pomorandže.
Fil (ganache):210 ml slatke pavlake,200 g bele čokolada,60 g putera,1 kašika arome narandže.
Prah šećer.
Priprema se:
Umesiti teto od brašna,šećera,putera i žumanaca.Ko želi doda rendanu koru od narandže ja nisam.Ostavimo testo 30 minuta u frižideru.
Otopimo puter i slatku pavlaku pa prelijemo preko sitno seckane čokolade.Pomešamo dok se čokolada ne otopi.Ostavimo u frižider da se ohladi uz povremeno mešanje.
Testo razvučemo oklagijom na 0,5 cm debljine,vadimo krugove modlicom i ređamo u tepsiju obloženu papirom za pečenje.Ispečemo ih na 180 stepeni ali da ostanu svetli.
Kad su nam se ohladili kolačići fil umutimo mikserom sipamo u špric za ukrašavanje torte i na svaki drugi krug stisnemo, poklopimo drugim krugom i odgore stisnemo jednu tačkicu kao dekoraciju.Pospemo prah šećerom i ostavimo do sledećeg dana da omekšaju.
Recept je odavde.

Нема коментара:

Постави коментар