среда, 27. новембар 2013.

Letnja mađarica

U ovom receptu su trebale da idu jagode ali pošto sam ja imala višnje kući to sam i stavila.

Potrebno je:
Testo: 300 gr brašna,1/2 vrećice praška za pecivo,100gr šećera,100 gr putera,2 kašike kisele pavlake, 1 kašika ruma,1 kašičica ekstrakt od vanile,1 jaje.
Crveni fil: 250 gr višanja (mogu jagode,maline,borovnica...),1 puding od vanile,100 gr bele čokolade,100 ml voćnog jogurta od višanja.
Beli fil: 300 ml mleka,1 puding od slatke pavlake,100 gr bele čokolade,2 kašike belog eurokrema.
Glazura: 100 gr bele čokolade,2 kašike ulja.
Priprema se:
Za testo brašno,šećer,prašak za pecivo i puter dobro sjedinimo dodamo jaje pavlaku,rum ekstrakt od vanile pa dobro umesimo.Testo podelimo na 5 jednakih loptica.Između dva papira za pečenje razvučemo na 20x30cm veličine skinemo gornji papir i sa donjim zajedno prebacimo u tepsiju i ispečemo u rerni ugrejanoj na 180 stepeni da ostanu bele.
Za voćni fil višnje u blenderu izmiksamo sipamo u šerpu i kad uvri dodamo voćni jogurt pomešan sa praškom za puding.Kad se skuvalo skinemo sa vatre dodamo izlomljenu belu čokoladu i mešamo dok se ne istopi.Ostavimo da se ohladi.
Za beli fil skuvamo u mleku puding u vrelo dodamo izlomljenu belu čokoladu i beli eurokrem i kad se sve to otopi ostavimo da se ohladi.
Filujemo 1.kora+beli fil+2.kora+voćni fil+3.kora+beli fil+4.kora+voćni fil+5 kora.Odgore čokoladna glazura.
Recept je odavde.

Нема коментара:

Постави коментар