субота, 30. новембар 2013.

Gibenjica

Ovo je spremala moja baka.Volim bundevu mnogo na ovaj način a volim je mnogo i kao bundevaru sa korama.Uvek se vodio rat oko krajeva kolača pogotovo za ćoškove jer tu ako iscuri malo šećer pa se karamelizuje...ma ništa lepše.

Potrebno je:
750 gr očišćene i izrendane budeve.350 gr brašna,prstohvat soli,120-150 gr masti,oko 1 deci vode, šećer,cimet,griz.
Priprema se:
Brašno sa masti utrljamo dodamo prstohvat soli.Dodajemo mlaku vodu i zamesimo testo koje možemo lako rastanjiti.Podelimo ga na 2 dela i razvučemo sa oklagijom.Prvu koru stavimo u tepsiju i pospemo sa malo griza.Sipamo preko izrendanu bundevu pospemo preko šećer po ukusu i dosta cimeta.Stavimo preko drugu koru i izbockamo viljuškom.Ispečemo u rerni na 180 stepeni.

1 коментар: