субота, 30. новембар 2013.

Lisnata štrudla


Potrebno je:
500 ml vode,10 gr kvasca,1 kašičica šećera,1 kašičica soli,mast veličine oraha,450-500 gr brašna
100gr masti,100 gr brašna
Priprema se:
Zamesimo testo i razvučemo ga 50x40 cm,namažemo sa 100 gr masti i pospemo 100 gr brašna.Zarolamo ga i ostavimo sat vremena da se odmara.Podelimo ga na 6 delova i svaku zasebno tanko razvučemo.
Možemo da ga punimo sa makom,orasima,sirom,višnjom,bundevom,jabukom...
Ja sam izrendala jabuku malo iscedila stavila na testo bogato posula sa cimetom i šećerom i umotala.
U dve štrudle sam sipala griz i dodala šaku malina i posula sa šećerom.Svaku štrudlu namazala sa mešavinom 2 kašike pavlake,1 vanilin šećer i 1 kašika masti.Na 180 stepeni sam ispekla i vruće posula sa prah šećerom.

Нема коментара:

Постави коментар