субота, 30. новембар 2013.

Mrvičasta čoko pita


Potrebno je: 300g brašna,150 g putera na sobnoj temperaturi,4 kašike šećera,prstohvat soli,na vrh noža praška za pecivo,1 vanilin šećer,1 jaje.
Fil:1/2 l mlieka,2 pudinga od čokolade,70 g čokolade sa visokim sadržajem kakaa,7 kašika šećera,80 gr putera,5 kašika lešnika.
Priprema se:
Pomešamo brašno,vanilin šećer,prašak za pecivo,šećer,prstohvat soli,puter,jaje i zamesimo glatko testo.  Umotamo u samolepljivu foliju i ostavimo u frižideru.
Za to vreme napravimo fil.Izlomimo čokoladu.Pomešamo prah od pudinga sa šećerom i uz dodatak mleka dobro ga razmutimo ostatak mleka stavimo da uvri i skuvamo u njemu puding.Kad skinemo sa vatre odmah dodamo čokoladu i puter i mešamo da se otopi.Ostavimo da se ohladi ali često mešamo da se ne uhvati korica na filu.Lešnike iseckamo.
Testo podelimo na dva dela.Prvi deo razvučemo na papiru za pečenje 24x30 cm i stavimo u tepsiju i sipamo fil preko njega.Pospemo sa seckanim lešnikom i narendamo ostatak testa.
Ispečemo ga na 180 stepeni.Pečenu pitu možemo posuti sa prah šećerom ili pokapati sa otopljenom čokoladom.
Recept je odavde.

Нема коментара:

Постави коментар