четвртак, 28. новембар 2013.

Pita sa sirom i paštetom

Malo neobična kombinacija ali vrlo dobra.

Potrebno je:
1 pakovanje tankih kora za pitu,3 jajeta,1 prašak za pecivo,75 gr jetrene paštete,2 deci pavlake,200 gr švapskog sira,susam,1 deci ulja,so.
Priprema se:
Sjedinimo jaja,pavlaku,sir,paštetu i prašak za pecivo,posolimo po ukusu.Tri kore za pitu poprskamo uljem i naslažemo jednu na drugu.Poslednju treću koru premazati sa 1/3 pripremljenog fila i urolovati. Na isti način od preostalog materijala napravimo još dve savijače.Okruglu tepsiju namažmo sa uljem poslažemo u krug pripremljenu pitu (gde se jedan završi nastavljamo sa drugim) premazati ih preostalim filom i pospemo susamom pa na 200 stepeni ispečemo.
Recept je iz časopisa dobra hrana.

Нема коментара:

Постави коментар