понедељак, 2. децембар 2013.

Ajmokac

Ovo starinsko jelo nisam nikad jela pa je bilo vreme da ga isprobam.Pošto nisam neki veliki ljubitelj barenog mesa večito tragam za nekim receptom kako da ih iskoristim u nekom jelu.Tako sam naisla i na ovaj.Nama se dopada mi volimo mnogo beli luk.

Potrebno je:
2 cela barena bataka,5 čena belog luka,2 kašike brašna,2 kašika putera,so,biber,2-3 kašike limunovog soka,peršun.
Priprema se:
U supi obarene batake očistimo od kožure i kostiju.Iscepkamo na male komadiće po duzini.Na puteru propržimo brašno ali da ostane svetla.Dodamo 3 čena belog luka sitno seckano,jedan sekund još pržimo.Zalijemo sa supom uz stalno mešanje i skuvamo toliko gusto da  možemo viljuškom jesti.Kad je dovoljno gusto dodamo iscepkano meso i ona dva čena belog luka sitno seckana.Začinimo sa soli, biberom i limunovim sokom.Dodamo sitno seckani peršun i skinemo sa vatre.
Poslužimo uz krompir pire ili bareni krompir,ali meni ovako samo je najlepši.
Recept je odavde.

Нема коментара:

Постави коментар