понедељак, 2. децембар 2013.

Lepinja sa šećerom i puterom

Tako je jednostavna a toliko ukusna.Netreba nam ni puno stvari i brzo je gotovo.

Potrebo je:
4 deci mleka,20 gr kvasca,2 kašike šećera,1 ravna kašičica soli,2 kašike masti,650-700 gr brašna
150 gr putera,130 gr šećera,2 vanilin šećera.
Priprema se:
Kvasac stavimo da nadođe u mlako mleko pomešan sa šećerom i soli.Dodamo mast i brašno pa dobro umesimo.Pokrijemo samolepljivom folijom i stavimo u frižider da prenoći.Sledeći dan ga razvučemo veličine tepsije (koji smo namazali sa mašću) i od ivice sa prstima stiskamo da napravimo malu ivicu.
Otopimo puter i sipamo ravnomerno na testo,pospemo po njemu šećer pomešan sa vanil šećerom.Stavimo u rernu ugrejanu na 180 stepeni i ispečemo dok ivica nebude rumena.
Netreba da nas brine ako na sredini je još u tečnom stanju puter i šećer kako se bude hladio upiće ga testo i stegnuće se.

Нема коментара:

Постави коментар