понедељак, 2. децембар 2013.

Pompoš

Ovo smo smazali dok kazeš piksla mnogo ukusno i samo te tera na još,još,još...
Za sve ljubitelje luka.

Potrebno je:
Testo:500 gr brašna,3 srednja krompira,1 kom kvasca,250 ml mlake vode,2 kašičica šećera,1 kašičica soli. Namaz:4 deci pavlake,3 čena belog luka,2-3 glavice ljubičastog luka,250-300 gr kačkavalja,350 gr dimljene mesnate slanine
Priprema se:
Krompir očistimo isečemo na kocke i u blago posoljenoj vodi obarimo.Kvasac stavimo u 250 ml mlake vode sa kašičicom šećera.Kad se krompir skuvao ocedimo ga propasiramo, dodamo ga brašnu i dodamo i vodu sa kvasecem i po ukusu i so.Testo dobro izradimo.Pouljimo činiju malo testo okrenemo po činiji da bude nauljen sa svih strana (kad bude nadošlo neće popucati i neće se lepiti za činiju).Ostavimo sat vremena da nadođe.
Kad je nadošo stavimo u tepsiju (podmazanu) od šporeta moja je 46x43 cm i prstima ga razvučemo po tepsiji i izbodemo viljuškom.
Stavimo ga u zagrejanu rernu na 180 stepeni i pečemo nekih 5 minuta da se uvati korica odgore.
Izvadimo iz rerne i namažemo od gore sa pavlakom u koji smo dodali sitno sečen beli luk,pobacamo od gore slaninu koju smo isekli na sitne štapiće kao šibice,ljubičasti luk isčen na rebarca i rendani kačkavalj.
Stavimo da se ispeče dok sir ne porumeni odgore,viljuškom podignemo ćosak i ako je pečeno i testo onda je dobro.

Нема коментара:

Постави коментар