недеља, 1. децембар 2013.

Mesni rolat


Meso:
600 gr mlevenog mesa,1 kom jaja,1 kašika pavlake,1 kašika putera,1 glavica luka,biber,peršunov list,  začin,malo prezle ako je suviše mekano.
Fil:
senf,1 bareno jaje,200 gr pečuraka,50 gr tanko sečena kulena,50 gr tanko sečene šunkarice,100 gr tanko sečenog sira,1 kom barene šargarepe
Pravi se:
Sastojke za meso dobro pomešamo i rastanjimo između 2 kese.Namažemo sa senfom poređamo kulen, kuvano jaje koje smo izgnječili sa viljuškom, pa po tome barenu šargarepu sečenu na kolutove, pa pečurke koje smo malo poprzili na puteru, pa sir tanko sečen i na kraju šunkaricu isečenu.Uz pomoć kese urolamo rolat i stavimo u tepsiju,namažemo sa 1 umućenim jajetom,dodamo masti u tepsiju poklopimo sa alufolijom i pečemo na 180 stepeni oko 1 sat posle skinemo foliju i pečemo da dobije lepu boju.

Нема коментара:

Постави коментар