понедељак, 2. децембар 2013.

Meso sa pirinčem na Bački način

Mnogo volim jela što počinju kao gulaševi ili kao perkelt.

Potrebno je:
500 gr svinjskog mesa,1 glavica crnog luka,2 čena belog luka,1 kašika crvene mlevene paprike,so,biber,300 gr pirinča,mleveni kim.
Priprema se:
Crni i beli luk sitno isečemo i na malo ulja propržimo,dodamo iseckano meso na kockice i pospemo crvenom paprikom pa brzo promešamo i zapržimo malo sa svih strana i onda zalijemo vodom (ja sam dodala i oko 1 deci belog vina) posolimo,pobiberimo,dodamo malo mlevnog kima i pokopimo poklopcem pa na tihoj vatri ostavimo oko sat vremena da se polako kuva.Kad je meso omekšalo dodamo pirinač zalijemo vodom da prekrije oko prst debljine i kad proključa prespemo u dublju vatrostalnu činiju poklopimo i stavimo u rernu ugrejanu na 200 stepeni da se peče.Posle 15 minuta izvadimo promešamo zalijemo sa oko 3 deci vode (to zavisi i od pirinča koliko se skuvao i koliko je safta upilo) i vratimo na još oko 15 minuta ili dok se pirinač neskuva.Isključimo rernu i ostavimo još 10 minuta u toplom da odmara.
Recept je odavde.

Нема коментара:

Постави коментар