недеља, 1. децембар 2013.

Musaka od kiselog kupusa


Potrebno je:
700gr kiselog kupusa
500 gr mlevenog mesa,1 crni luk,1 čen belog luka,so,biber,crvena paprika,0,5-1 deci belog vina,
1 praziluk,50 gr domaće dimljene slanine,1 veća šargarepa,200 gr pirinča,
4 kuvana jaja
1pavlaka,2 jaja,1 deci mleka.
Priprema se:
Kiseli kupus popržimo.
Crni luk sitno sečemo i na malo ulja prodinstamo,dodamo sitno sečen beli luk,mleveno meso,so,biber, crvenu papriku pa zalijemo sa vinom i skuvamo.
Slaninu sitno isečemo pa ispržimo na toj masnoći prodintamo na kolutove sečen praziluk i izrendanu šargarepu.Dodamo i opran pirinač pa skuvamo.(ne skroz da još malo kracka) U dobljoj tepsiji stavimo pola kiselog kupusa na to jaja isečenu na kolutove pa meso na to smesu od pirinča i odgore ostatak prženog kupusa.
Pomešamo pavlaku,jaja i mleko i prelijemo preko musake.
U vreloj rerni zapečemo.

1 коментар: