понедељак, 2. децембар 2013.

Pastirska pita


Potrebno je:
2 srednje glavice crnog luka,2 šargarepe,50 gr putera,2 lovorova lista,biber,so,500 gr mlevenog mesa, 2 oljuštena paradajza,1 kocka za supu,300 gr graška.
500 gr krompira,1 deci mleka,100 gr putera,2 žumanaca.
Priprema se:
Crni luk sitno isečemo i prodinstamo dodamo šargrepu isečenu na kolutove,lovorov list i dinstamo dalje još par minuta.Dodamo mleveno meso i očišćeni paradajz isečen na kocke pa prižimo još par minuta posolimo pobiberimo.Zalijemo sa vodom i dodamo kocku za supu i grašak.Skuvamo da bude gusto kao sos.Krompir obarimo i ignječimo uz dodavanje mleka,putera i žumanaca napravimo pire.
U dublju tepsiju sipamo meso i odgore na njega stavimo krompir pire (ako imamo možemo sa poslastićarskim špricem stavljati pire lepše izgleda).U renri zagrejanoj na 180 stepeni ispečemo dok nepočne da rumeni.

Нема коментара:

Постави коментар