понедељак, 2. децембар 2013.

Rolat od pileće džigerice

Jako volim pileću džigericu na sve načine.

Potrebno je:
50 gr domaće dimljene slanine,400 gr pileće džigerice,1 glavica crnog luka,1 čen belog luka,2 parčeta hleba,2 barena jaja,2 sveža jaja,peršun,so,biber,mleko.
Priprema se:
Slaninu isečemo na sitne kocke i ispečemo mu masnoću.Na tome prodinstamo sitno seckan crni i beli luk. Dodamo samlevenu džigericu i zajedno pržimo.Hleb (star bar jedan dan) isečemo na sitne kocke i potopimo u mleko.Barena jaja isečemo na kockice.Sveža jaja umutimo sa sitno sečenim peršunom (ja stavim dosta jer mi ga baš volimo).Pomešamo prženu džigricu,jaja sa peršunom,barena jaja sečena na kockice,isceđen hleb posolimo i pobiberimo.Sipamo u kalup za hleb koji smo obložili papirom za pečenje i ispečemo na 180 stepeni.

Нема коментара:

Постави коментар