четвртак, 5. децембар 2013.

Punjeni hleb

Ukusan hleb već je punjen uz šolju čaja ili mleka je kompletna večera.
Potrebno je:
Testo:40 gr kvasca,3 deci mleka,3 kašike domaće pavlake,2 kašičice soli,1 kašičica šećera,700-800 gr brašna.
Za punjenje:50 gr maslina bez koštica,1 parče kobasice,6 skuvanih prepeličjih jaja,50 gr kačkavalja,50 gr dimljene šunke.
Priprema se:
U mlakom mleku otopimo šećer i dodamo kvasac da nabubri.Kad je kvasac proradio dodamo ostale sastjke za testo i umesimo.Ostavimo na toplom da se nadigne.Kad se testo udvostručilo razvučemo je oklagijom na prst debljine.Poređamo kobasicu,masline,barena jaja,sir i šunku.Umotamo i stavimo u kalup za hleb koji smo obložili papirom za pečenje.Pečemo na 160 stepeni oko 30-40 minuta (probodemo štapićem za ražnjiće da vidimo dali mu je sredina pečena)

1 коментар: