понедељак, 9. децембар 2013.

Majmunski hleb

Meni ovo nije hleb ali svi ga tako znaju pa neću ga ni ja menjati.Više puta sam ga pravila jer cimet porodično svi volimo.
Potrebno je:
Testo:2,5 deci mleka,40 gr kvasca,50 gr putera,2 kašike šećera,prstohvat soli,1 jaje,550-600 gr brašna,2 vanilin šećera.
Umak:100 gr putera,150 gr šećera,2 kašičice cimeta.
Priprema se:
U mlako mleko otopimo šećer i dodamo kvasac da nabubri.Kad se kvasac nadigo dodamo brašno,so,otopljen puter,jaje,vanilin šećer i dobro umesimo.Ostavimo na toplom da se duplira.Kad se testo diglo oklagijom ga razvučemo na veličinu 10x5 cm i isečemo ih na jednake kockice.Svaku kockicu formiramo u kuglu.Otopimo puter a šećer i cimet pomešamo.Svaku kuglicu umočimo u otopljen puter pa u mešavinu cimeta i šećera.Stavljamo ih u podmazani kuglof (ako je silikonski kao moj onda to netreba) kad smo sve stavili ostavimo 15 minuta da odmori i stavimo ga u rernu ugrejanu na 180 stepeni da se ispeče.(ako nam rumeni a nije još pečeno stavimo odgore alufoliju ali svakako probodemo iglom za ražnjić da vidimo dali je pečeno) Kad izvadimo kolač iz rerne odmah ga prevrnemo na tanjir.

Нема коментара:

Постави коментар