понедељак, 2. децембар 2013.

Šnicle sa džigericom

Ovo obožavamo svi porodično (a i šire),neprođe slavlje da nebude jedno od glavnih jela.

Potrebno je:
1 pileće belo meso,500 gr pilećih džigerica,1/2 suvog hleba (250 gr i bar da je jedan dan staro),0,5-0,7 deci mleka,1 veća glavica crnog luka,1 jaje,so,biber,ulje,1 čaša domaće pavlake (ako nema može i pavlaka za kuvanje).
Priprema se:
Pileće grudi isečemo na šnicle pobiberimo i posolimo na malo ulja ih naglo prepržimo (samo da pobele) izvadimo i ostavimo sa strane.Luk isečemo na sitne kocke i prodinstamo dodamo samlevenu pileću džigericu i na jako tihoj vatri pržimo.Kad je gotov posolimo,pobiberimo i dodamo jaje.Svaku šniclu debelo namažemo sa jedne strane sa džigericom i ukoso ređamo u tepsiju.Zalijemo sa pavlakom i stavimo u rernu na 180 stepeni da se ispeče.Gotovo je kada je upila pavlaku i počela da rumeni odgore.


Нема коментара:

Постави коментар