понедељак, 2. децембар 2013.

Piletina sa pogačicama

Ukusan i zanimljiv ručak.

Poterbno je:
1 pileće grudi oko 600-700 gr,1 praziluk,2 šargarepe,1 zelen,1 paprika,1 saka graška,1 litar supe,1-2 deci belog vina,mleveni biber,2.5 deci pavlake za kuvanje.
Pogačice:300 gr brašna,1 prašak za pecivo,1/2 kašičice sidabikarbone,1/2 kašičice soli,peršun,mleveni biber,80 gr putera,oko 75 ml mleka.
Prprema se:
Praziluk isečemo na kolutove i na malo ulja ga prodinstamo,dodamo kockicu putera,na kolutiže isečenu šargarepu i zelen,grašak i na sitno iseckanu papriku.Iseckamo meso na kockice i dodamo.Zalijemo sa supom i vinom pa kuvamo 30-40 minuta.Rernu uključimo na 180 stepeni.
Za pogačice pomešamo brašno sa praškom za pecivo i sodabikarbonom,pa razmrvimo među dlanovima sa puterom.Dodamo sitno sečen peršun,mleveni biber i so,uz dodavanje mleka umesimo ga u mekše testo. Razvučemo ga na 1,5 cm debljine i sa modlom za krofne vadimo pogačice.
U keramički pekač sipamo smesu sa mesom i odgore ukoso poređamo pogačice tako da jedna nalegne na drugu.Ispečemo u rerni da bude zlatnožute boje.
Služimo uz salatu.

Нема коментара:

Постави коментар