среда, 29. јануар 2014.

Piletina sa belim vinom i lukom

Luk volim mnogo ali praziluk mi je omiljen.A ovde ga ima dosta.


Potrebno je:
2 pileća bataka,1 manji praziluk,3 komada mladog luka,2 manja crnog luka,100 gr dimljene domaće slanine, 2 deci belog vina,2 deci pavlake,so i biber.
Priprema se:
Batake posolimo i pobiberimo.Praziluk i mladi luk isečemo na kolutove a crni luk na pola pa na tanke parčiće (na rebarca).Slaninu isečemo na tanke štapiće.Keramički pekač blago namažemo uljem i pobacamo slaninu,luk blago posolimo i pošamo pa stavimo preko slanine.Na to stavimo batake.Pavlaku pomešamo sa belim vinom i prelijemo preko bataka.Pokrijemo folijom i na 170 stepeni pečemo 45 minuta pa skinemo foliju i ispečemo još toliko da bataci dobiju rumenu boju.


Нема коментара:

Постави коментар