уторак, 18. фебруар 2014.

~ Krempita ~

Ovako ih pravi moja mama.


Potrebno je:
Testo: 1/2 kg (2 pločice od po 250 gr) smrznutog lisnatog testa.
Fil: 8 žumanaca,8 kašika šećera,8 kašika brašna,1 puding od vanile,1 1/2 l mleka,2 vanilin šećera,8 belanaca.
Priprema se:
Lisnato testo otkravimo.I jednu i drugu pločicu razvučemo tanko na veličinu tepsije u kojoj ćemo peći. Stavimo ga na papir i na poleđini tepsije ispečemo.Pre pečenja malo izbockamo viljuškom.
Za fil žumanca umutimo sa šečerom,dodamo 8 kašika mleka,puding od vanile i 8 kašika brašna.Sjedinimo da nema grudvica.Ovu smesu skuvamo u 1 1/2 l mleka.Kad se skuvalo dodamo 2 vanilin šećera.Belanca umutimo u čvrst sneg i pažljivo sjedinimo sa vrućim filom.
Ispečene kore od krempite sastavimo sa filom.Ostavimo da se dobro ohladi pospemo šećerom u prahu i poslužimo.
Zbog lakšeg sečenja jednu koru isečemo na kockice i tako kocku po kocku jednu do druge poređamo odgore na fil a posle samo sečemo između njih.



2 коментара: