петак, 7. март 2014.

~ Ćufte sa pavlakom ~



Potrebno je:
600 gr pilećeg belog mesa,180 gr kisele pavlake,1 glavica crnog luka,1 čen belog luka,3 kašike brašna,2 jajeta,2 kašike seckanog peršuna,so,biber.
Priprema se:
Pileće belo meso sameljemo,dodamo sitno seckan crni i beli luk,pavlaku,brašno,jaja,sitno seckan peršun,so i biber po ukusu.Dobro sjedinimo i ostavimo 1 sat u frižideru.Posle sat vremena kašikom vadimo ćuftice i u vrelom ulju ispečemo sa obe strane da budu rumeni.
Poslužimo uz pečene krompiriće i sezonsku salatu.


2 коментара:

  1. Pravim tako isto samo bez pavlake, kod mene je kisela voda i mi ih zovemo kroketi.Sviđa mi se i tvoj način, samo mi reci pavlaka da li je to kisela ili za kuvanje?
    Prijatan vam ručak.

    ОдговориИзбриши