недеља, 30. март 2014.

~ Karamel kocke ~



Potrebno je:
Testo: 2 jaja,70 gr masti,80 gr putera ili margarina,150 gr šećera,20 gr kakaa,1 mala kisela pavlaka,1 prašak za pecivo i brašno kolko može da primi (oko 500 gr)
Fil: 200 gr šećera,2 deci vode,1 puding od karamela,1 deci mleka,250 gr putera ili margarina,200 gr prah šećera.
Premaz: 100 gr čokolade,2 kašike ulja.
Priprema se:
Sjedinimo sastojke za testo i dodamo brašna da dobijemo meko elastično teto.Podelimo na 4 delova i razvučemo na veličinu pleha koji smo obožili papirom za pečenje i na 180 stepeni ispečemo da ostanu svetle.
Za fil upržimo 200 gr šećera i zalijemo sa vodom.Puding od karamele umutimo sa mlekom da nema grudvica i skuvamo u prženom šećeru sa vodom.Kad se ohladi dodamo umućen puter ili margarin sa prah šećerom. Nafilujemo kore i odgore namažemo otopljenu čokoladu sa uljem.Ostavimo da prenoći pa sledeći dan sečemo.


Нема коментара:

Постави коментар