понедељак, 31. март 2014.

~ Čokoladni kuglof ~

Ovo je manji kuglof ali odličan.


Potrebno je:
100 gr brašna,4 kašike kakaa (holandski),250 gr šećera,4 jaja,4 kašike mleka,250 gr otopljenog putera, 1 kašika ekstrakta od vanile,1 kašika šećernog sirupa (0,5 deci vode i 150 gr šećera).
Preliv:150 gr čokolade,2 kašike ulja.
Priprema se:
Prvo napravimo šećerni sirup 0,50 deci vode i 150 gr šećera skuvam kao sirup par minuta,penu kašikom skidamo i ostavimo da se ohladi.
Suve sastojke brašno,kakao i šećer pomešamo.Dodamo mleko,jaja,otopljen puter,ekstrakt od vanile i kašiku ohlađenog šećernog sirupa.
Kalup za kuglof dobro namastimo (ako je silikonski netreba) i sipamo testo u nju.U jednu dublju tepsiju sipamo 2-3 cm vode stavimo u to kuglof i stavimo u rernu ugrejanu na 180 stepeni i ispečemo.Pečemo oko 50-60 minuta (proveravamo čačkalicom).Kad se ispeklo ostavimo da se ohladi.
Otopimo čokoladu sa uljem i prelijemo preko kuglofa.
Od toga što se peklo u vodi izgleda ovako pudingasto.




Нема коментара:

Постави коментар