Ovo je tako ukusno.
Potrebno je:
500 gr brašna,1 kašika šećera,25 gr kvasca,2 kašičice soli,oko 3 deci vode.
Premaz: 100 ml maslinovog ulja,1 veći čen belog luka,malo soli.
Priprema se:
Prvo u maslinovo ulje dodamo iseckan beli luk i so i ostavimo da malo odstoji.
Šećer i kvasac razmutimo u 2 deci mlake vode i ostavimo da nabubri.U brašno dodamo so i nabubreli kvasac i po malo od ostatka od 1 deci vode koliko nam treba.Dobro zamesimo testo i na toplom ostavimo da se udvostruči.Kad se testo odmorilo i naraslo premesimo ga da istisnemo vazduh iz njega i na pobrašnjenoj tepsiji razvučemo rukama da bude oko 1,5 cm debljine (nije važan oblik).Prstima napravimo rupice/udubljenja u testu namažemo uljem (beli luk nestavljamo da nam nezagori samo ulje) i ja sam stavila još čeri paradajz i malo svežeg origana.U vreloj rerni ugrejanoj na 200 stepeni ispečemo.
Potrebno je:
500 gr brašna,1 kašika šećera,25 gr kvasca,2 kašičice soli,oko 3 deci vode.
Premaz: 100 ml maslinovog ulja,1 veći čen belog luka,malo soli.
Priprema se:
Prvo u maslinovo ulje dodamo iseckan beli luk i so i ostavimo da malo odstoji.
Šećer i kvasac razmutimo u 2 deci mlake vode i ostavimo da nabubri.U brašno dodamo so i nabubreli kvasac i po malo od ostatka od 1 deci vode koliko nam treba.Dobro zamesimo testo i na toplom ostavimo da se udvostruči.Kad se testo odmorilo i naraslo premesimo ga da istisnemo vazduh iz njega i na pobrašnjenoj tepsiji razvučemo rukama da bude oko 1,5 cm debljine (nije važan oblik).Prstima napravimo rupice/udubljenja u testu namažemo uljem (beli luk nestavljamo da nam nezagori samo ulje) i ja sam stavila još čeri paradajz i malo svežeg origana.U vreloj rerni ugrejanoj na 200 stepeni ispečemo.
Нема коментара:
Постави коментар