субота, 5. април 2014.

~ Meso sa taranom na Bački način ~



Potrebno je: 500 gr svinjskog mesa (od plećke ili buta),1 veća glavica crnog luka,1 deci belog vina,so,biber,2 paradajza,2 sveže paprike,1 kašičica crvene slatke paprike,200 gr tarane.
Priprema se:
Meso isečemo na veće kockice (kao za gulaš) i sa iseckanim crnim lukom zajedno na malo masti propržimo. Zalijemo sa deci belog vina,posolimo i pobiberimo,poklopimo pa na tihoj vatri kuvamo oko sat vremena (ako treba dolijemo po malkice vode). Tad dodamo na kocke isečene sveže paprike.Oljušten paradajz koji smo isekli na parčiće i mlevenu crvenu papriku i dolijemo malo vode.
Taranu na malo masti propžimo i dodamo mesu.Vode dodajemo po poterbi (tarana upuja vodu otprilike kao pirinač) i po ukusu neko voli suvlje a neko kad je sočnije.Kad se tarana skuvala poklopimo i ostavimo 10-15 minuta da tarana nabubri.


Нема коментара:

Постави коментар