Mama je spremala ovako pasulj kad smo bile male pa ga nisam jela godinama i uželela sam se.
Potrebno je:
500 gr mlevenog mesa,1 glavica crnog luka,1 čen belog luka,1 sveža paprika,paradjz sok,so,biber,origano, 300 gr pasulja.
Pasulj skuvamo u vodi ja ga začinim i obavezno dodam lovorov list.Skoro skroz ga skuvamo tek malo da nam krcka.
Crni luk sitno isečemo i na malo ulja propržimo,dodamo i beli luk i mleveno meso,sitno iseckanu svežu papriku i pržimo dok meso ne pobeli.Zalijemo sa malo paradajz soka posolimo,pobiberimo i dodamo malo origana i mlevene crvene paprike.Dodamo malo vode i tako krčkamo dok nam se meso neskuva i tečnost ne ispari da nam ostane meso sa malo safta.
Skuvan pasulj i meso sa malo safta sjedinimo.
Đuvečaru namažemo uljem i sipamo u to smesu i na 200 stepeni zapečemo.
Нема коментара:
Постави коментар