Kad sam videla da se testo mesi sa skuvanim čajem zaintrigiralo me je i morala sam probati.Lepo šupljikavo testo a i posno je.
Potrebno je:
1 kg brašna,3 deci ulja,5 deci skuvanog čaja od kamilice,6 kašika šećera,40 gr kvasca,1 vanilin šećer,prstohvat soli.
Fil: po želji naprimer po 200 gr lešnika,oraha,maka,džema...,šećer,voda.
Priprema se:
Ja sam prepolovila jer je to velika količina za nas.Imala 1 sa makom i 1 sa orasima.
Prvo skuvamo čaj i ostavimo ga da se smlači.U malo vode razmutimo kašičicu šećera i dodamo kvasac da nabubri.U činiji pomešamo brašno,so,šećer,vanilin šećer dodamo ulje nabubreli kvasac i čaj (prvo 4 deci pa ako treba dodamo malo po malo i ostatak).Dobro umesimo testo i ostavimo na toplom da se udvosrtuči.
Kad se testo diglo podelimo ga na 4 delova (ja sam samo na 2 jer sam polovinu radila) i razvučemo na dužinu tepsije.U mak dodamo šećer po ukusu i rendanu koru od 1 limuna i poparimo ali da nebude mnogo retka.Namažemo na koru i umotamo.Na isti način napravimo i sa orasima.
Stavimo u tepsiju koju smo obložili papirom za pečenje i uključimo rernu na 180 stepeni dotle nam se dižu i štrudle.
Pre pečenja ja sam premazala jajetom ali ako pravite posnu netreba je premazati.
Ispečemo da bude lepa rumena.
Recept je odavde.
Potrebno je:
1 kg brašna,3 deci ulja,5 deci skuvanog čaja od kamilice,6 kašika šećera,40 gr kvasca,1 vanilin šećer,prstohvat soli.
Fil: po želji naprimer po 200 gr lešnika,oraha,maka,džema...,šećer,voda.
Priprema se:
Ja sam prepolovila jer je to velika količina za nas.Imala 1 sa makom i 1 sa orasima.
Prvo skuvamo čaj i ostavimo ga da se smlači.U malo vode razmutimo kašičicu šećera i dodamo kvasac da nabubri.U činiji pomešamo brašno,so,šećer,vanilin šećer dodamo ulje nabubreli kvasac i čaj (prvo 4 deci pa ako treba dodamo malo po malo i ostatak).Dobro umesimo testo i ostavimo na toplom da se udvosrtuči.
Kad se testo diglo podelimo ga na 4 delova (ja sam samo na 2 jer sam polovinu radila) i razvučemo na dužinu tepsije.U mak dodamo šećer po ukusu i rendanu koru od 1 limuna i poparimo ali da nebude mnogo retka.Namažemo na koru i umotamo.Na isti način napravimo i sa orasima.
Stavimo u tepsiju koju smo obložili papirom za pečenje i uključimo rernu na 180 stepeni dotle nam se dižu i štrudle.
Pre pečenja ja sam premazala jajetom ali ako pravite posnu netreba je premazati.
Ispečemo da bude lepa rumena.
Recept je odavde.
Ta štrudla je prva liga, nekoliko puta sam je pravila!
ОдговориИзбриши