Ova torta se često spema u našoj porodici.Jako je izdašna,ukusna i kremasta.
Čak je bila i mladenačka torta kod moje sestre na venčanju i ja sam je pravila.
Potrebno je:
Braon kora:
5 belanaca
5 kašika šećera
1 puding od čokolade
Žuta kora:
5 balanaca
5 kašika šećera
1 puding od vanile
Bela kora:
5 belanaca
5 kašika šećera
3 kašike gustina
Fil:
15 žumanaca
10 kašika šećera
10 punih kašika brašna
1 litar mleka
375 gr putera ili margarina
400 gr nesquika
500 ml slatke pavlake
šlag za ukrašavanje
Priprema se:
Kore: Umutimo 5 belanaca sa 5 kašikom šećera u čvrst sneg i lagano dodamo puding prah od čokolade.Sipamo u tepsiju 41x27 cm obloženu papirom za pečenje i ispečemo na 180 stepeni.Ovako uradimo i žutu i belu koru.Kore će se skupiti ako se prepeku znak da je pečeno kad se počela odvajati od stranice tepsije.I proverim čačkalicom sredinu.
Žumanca umutimo sa šećerom i dodamo brašno i 2 deci mleka.Sve to skuvamo u preostalom mleku (8 deci).U vruć fil umešamo 200 gr nequika i ostavimo da se ohladi.Penasto umutimo puter ili margarin sa 200 gr nesquika i sjedinimo sa hladnim filom.Umutimo slatku pavlaku.
Slažemo: Bela kora,fil,slatka pavlaka,žuta kora fil,slatka pavlaka,braon kora fil,slatka pavlaka.
Recept je odavde.
Čak je bila i mladenačka torta kod moje sestre na venčanju i ja sam je pravila.
Potrebno je:
Braon kora:
5 belanaca
5 kašika šećera
1 puding od čokolade
Žuta kora:
5 balanaca
5 kašika šećera
1 puding od vanile
Bela kora:
5 belanaca
5 kašika šećera
3 kašike gustina
Fil:
15 žumanaca
10 kašika šećera
10 punih kašika brašna
1 litar mleka
375 gr putera ili margarina
400 gr nesquika
500 ml slatke pavlake
šlag za ukrašavanje
Priprema se:
Kore: Umutimo 5 belanaca sa 5 kašikom šećera u čvrst sneg i lagano dodamo puding prah od čokolade.Sipamo u tepsiju 41x27 cm obloženu papirom za pečenje i ispečemo na 180 stepeni.Ovako uradimo i žutu i belu koru.Kore će se skupiti ako se prepeku znak da je pečeno kad se počela odvajati od stranice tepsije.I proverim čačkalicom sredinu.
Žumanca umutimo sa šećerom i dodamo brašno i 2 deci mleka.Sve to skuvamo u preostalom mleku (8 deci).U vruć fil umešamo 200 gr nequika i ostavimo da se ohladi.Penasto umutimo puter ili margarin sa 200 gr nesquika i sjedinimo sa hladnim filom.Umutimo slatku pavlaku.
Slažemo: Bela kora,fil,slatka pavlaka,žuta kora fil,slatka pavlaka,braon kora fil,slatka pavlaka.
Recept je odavde.
Prelepa. U receptu u sastojcima nema Nesquika.
ОдговориИзбришиHvala Jafi.Ispravila sam i dopisala.
ОдговориИзбришиJako mi se dopada ali mi se cini da je greska u meri za korice-5 jaja umesto 5 belanaca.Da li sam u pravu? Pozdrav :)
ОдговориИзбришиNe,nego 5 belanaca.Pravila sam je vise puta :-) Jedino sta bih savetovala malo manje neskvika staviti nista drugo.Ja na duplu meru stavljam 400g.
ИзбришиA gdje je mlijeko koje ide sa slagom?
ОдговориИзбришиU slag za ukrasavanje dodajemo mleka po volji. Ja slag cvrsce mutim i mutim ga sa kiselom vodom.
ИзбришиMoze li ta mjera za kalup 25*35,da li treba povecati kolicinu materijala?
ОдговориИзбришиIzvini nisam videla komentar ranije. Moze za taj kalup netreba povecati materijal.
Избриши