Ovaj rolat je dekorativan ali je i jako ukusan.Pečeni susam se lepo oseća a ja volim susam.
Potrebno je:
Kora:
6 jaja
120 gr brašna
malo soli
3 kašike ulja
3 kašike susama
Fil:
200 gr krem sira
200 gr kisele pavlake
4 kiselih krastavčića
200 gr praške šunke
100 gr kačkavalja
oko 100 gr proprženog susama
Priprema se:
Jaja razdvojimo i belanca umutimo u čvrst sneg pa dodajemo jedno po jedno žumanca ,so, brašno, ulje,i susam pa promešamo. Smesu sipamo u tepsiju (41x27 cm) obloženu paprimo za pečenje i na 180 stepeni ispečemo.Pečenu koru izvadimo iz tepsije ohladimo i isečemo na kockice.
Prašku šunku isečemo na sitne kockice. krastavce i kačkavalj izrendamo na krupnoj strani rende. Dodamo krem sir, pavlaku i promešamo da se lepo sjedine sastojci. Dodamo i isečenu koru i polako promešamo. Stavimo na samolepljivu foliju i uz pomoć folije formiramo rolat. Ostavimo da se stegne u frižideru.
Susamo propržimo u suvom tiganju, rolat jako tanko premažemo pavlakom (samo da se zalepi susam) i bogato ga uvaljamo u proprženi susam. Ostavimo ga u frižideru da prenoći.
Recept je odavde.
Potrebno je:
Kora:
6 jaja
120 gr brašna
malo soli
3 kašike ulja
3 kašike susama
Fil:
200 gr krem sira
200 gr kisele pavlake
4 kiselih krastavčića
200 gr praške šunke
100 gr kačkavalja
oko 100 gr proprženog susama
Priprema se:
Jaja razdvojimo i belanca umutimo u čvrst sneg pa dodajemo jedno po jedno žumanca ,so, brašno, ulje,i susam pa promešamo. Smesu sipamo u tepsiju (41x27 cm) obloženu paprimo za pečenje i na 180 stepeni ispečemo.Pečenu koru izvadimo iz tepsije ohladimo i isečemo na kockice.
Prašku šunku isečemo na sitne kockice. krastavce i kačkavalj izrendamo na krupnoj strani rende. Dodamo krem sir, pavlaku i promešamo da se lepo sjedine sastojci. Dodamo i isečenu koru i polako promešamo. Stavimo na samolepljivu foliju i uz pomoć folije formiramo rolat. Ostavimo da se stegne u frižideru.
Susamo propržimo u suvom tiganju, rolat jako tanko premažemo pavlakom (samo da se zalepi susam) i bogato ga uvaljamo u proprženi susam. Ostavimo ga u frižideru da prenoći.
Recept je odavde.
Нема коментара:
Постави коментар