Odlične male pitice.
Potrebno je:
2 skuvana jajeta
300 gr mlevenog mesa
1 glavica crnog luka
4 sveža jaja
2 deci jogurta
mala kockica putera
10 kašika brašna
1 prašak za pecivo
začin
biber i so
Priprema se:
Na maloj kockici putera propržimo sitno seckani crni luk pa dodamo mleveno meso i sve zajedno propržimo. Začinimo, posolimo i pobiberimo.Ostavimo da se ohladi.
Umutimo jaja sa jogurtom dodamo brašno i prašak za pecivo. Posolimo po ukusu. Sjedinimo ovu smesu od jaja i jogurta sa proprženim mesom.
Kalup za mafine namažemo uljem i pospemo sa brašnom. Na dno kalupa stavimo jedan kolut jaja pa napunimo smesom od mesa i jogurta.
Pečemo na 180 stepeni dok se neispeku i lepo ne porumene.Serviramo tople.
Recept je iz časopisa Dobra hrana.
Potrebno je:
2 skuvana jajeta
300 gr mlevenog mesa
1 glavica crnog luka
4 sveža jaja
2 deci jogurta
mala kockica putera
10 kašika brašna
1 prašak za pecivo
začin
biber i so
Priprema se:
Na maloj kockici putera propržimo sitno seckani crni luk pa dodamo mleveno meso i sve zajedno propržimo. Začinimo, posolimo i pobiberimo.Ostavimo da se ohladi.
Umutimo jaja sa jogurtom dodamo brašno i prašak za pecivo. Posolimo po ukusu. Sjedinimo ovu smesu od jaja i jogurta sa proprženim mesom.
Kalup za mafine namažemo uljem i pospemo sa brašnom. Na dno kalupa stavimo jedan kolut jaja pa napunimo smesom od mesa i jogurta.
Pečemo na 180 stepeni dok se neispeku i lepo ne porumene.Serviramo tople.
Recept je iz časopisa Dobra hrana.
Нема коментара:
Постави коментар